Grilovaná pražma
Grilovaná pražma

Grilovaná pražma s cherry paradajkami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 21. júla 2023
Grilovaná pražma s cherry paradajkami
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (väčšia)
3 ks bio
3 PL
2 strapce




Postup

  1. 1

    Ryby umyjeme, osušíme a zo všetkých strán ich dôkladne nasolíme. Jeden citrón nakrájame na plátky a vložíme ich do vnútra rýb.

  2. 2

    Šťavu z polovice citróna zmiešame s olivovým olejom.

  3. 3

    Gril rozpálime, ryby potrieme marinádou z oleja a citróna. Ideálne je, ak zatvoríme ryby do špeciálnych grilovacích držiakov, aby sa nerozpadali a dali sa dobre otáčať.

  4. 4

    Na horúcom grile pečieme z každej strany asi 10 minút. Na okraji roštu ugrilujeme paradajky pokvapkané zmesou oleja a citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia