Grilovaná pražma s cherry paradajkami
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 21. júla 2023
mesačník Varecha, 21. júla 2023

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby umyjeme, osušíme a zo všetkých strán ich dôkladne nasolíme. Jeden citrón nakrájame na plátky a vložíme ich do vnútra rýb.
- 2
Šťavu z polovice citróna zmiešame s olivovým olejom.
- 3
Gril rozpálime, ryby potrieme marinádou z oleja a citróna. Ideálne je, ak zatvoríme ryby do špeciálnych grilovacích držiakov, aby sa nerozpadali a dali sa dobre otáčať.
- 4
Na horúcom grile pečieme z každej strany asi 10 minút. Na okraji roštu ugrilujeme paradajky pokvapkané zmesou oleja a citrónovej šťavy.
Tiež grilovaná pražma:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu