Kaleráby plnené pohánkou a ricottou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. júla 2023
mesačník Varecha, 24. júla 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kaleráby ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Ostrým nožom stred vydlabeme, aby vznikli kalerábové košíčky, a vydlabanú časť nakrájame najemno.
- 2
Cibuľu najemno nakrájame a speníme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a krátko opekáme. Pridáme nadrobno nakrájané kaleráby a opečieme, ochutíme rascou, soľou a mletým čiernym korením. Vmiešame uvarenú a vychladnutú pohánku a ricottu. Odstavíme a primiešame nasekané lístky bazalky.
- 3
Vydlabané kaleráby naplníme pripravenou zmesou a poukladáme vedľa seba na olejom vymastený pekáč.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
Tiež plnený kaleráb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu