Plnený kaleráb
Plnený kaleráb

Kaleráby plnené pohánkou a ricottou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. júla 2023
Kaleráby plnené pohánkou a ricottou
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
60 g
1 PL
1 ČL
1 ks
100 g prerastená
2 PL




Postup

  1. 1

    Kaleráby ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Ostrým nožom stred vydlabeme, aby vznikli kalerábové košíčky, a vydlabanú časť nakrájame najemno.

  2. 2

    Cibuľu najemno nakrájame a speníme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a krátko opekáme. Pridáme nadrobno nakrájané kaleráby a opečieme, ochutíme rascou, soľou a mletým čiernym korením. Vmiešame uvarenú a vychladnutú pohánku a ricottu. Odstavíme a primiešame nasekané lístky bazalky.

  3. 3

    Vydlabané kaleráby naplníme pripravenou zmesou a poukladáme vedľa seba na olejom vymastený pekáč.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia