Marhuľový koláč
Marhuľový koláč

Lahodný koláč s marhuľami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 26. júla 2023
Lahodný koláč s marhuľami
Foto: Jana Štrbková
6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
6 ks
200 g
1 bal.
1 PL
300 g
 štipka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny.

  2. 2

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

  3. 3

    Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Postupne, po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.

  4. 4

    Múku zmiešame s citrónovou kôrou a po častiach primiešame k vaječnej hmote. Nakoniec do cesta zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.

  5. 5

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme marhule. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 – 45 minút. Hotovú bublaninu nakrájame a posypeme práškovým cukrom alebo najemno zomletými mandľami.

Diskusia k receptu