Lahodný koláč s marhuľami
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 26. júla 2023
foodblog Medové motúzy, 26. júla 2023
Foto: Jana Štrbková
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny.
- 2
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- 3
Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Postupne, po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
- 4
Múku zmiešame s citrónovou kôrou a po častiach primiešame k vaječnej hmote. Nakoniec do cesta zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.
- 5
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme marhule. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 – 45 minút. Hotovú bublaninu nakrájame a posypeme práškovým cukrom alebo najemno zomletými mandľami.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu