Bravčové mäso so šampiňónovou omáčkou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 14. júla 2023
mesačník Varecha, 14. júla 2023

Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, poprášime múkou a na rozohriatom oleji opražíme dozlatista. Podlejeme vývarom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a za občasného podlievania prikryté dusíme domäkka.
- 2
K mäsu pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a varíme ešte asi 15 minút.
- 3
Hotové mäso so šampiňónmi zalejeme smotanou a podľa potreby ešte zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Povaríme.
- 4
Podávame napríklad so zemiakovými plackami.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu