Čokoládové rezy s tvarohom a malinami
mesačník Varecha, 2. augusta 2023
Foto: Shutterstock
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
120 g |
|
20 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1/2 ČL |
|
Tvarohová vrstva: | |
250 g |
|
90 g |
|
300 ml |
|
40 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Čokoládu nalámeme do teplovzdornej misky a rozpustíme nad vodným kúpeľom spolu s maslom nakrájaným na kocky. Odstavíme a za stáleho miešania pridávame kakaový prášok, vanilkový extrakt a cukor. Po jednom na miernych otáčkach zašľahávame vajcia. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 2
Štvorcovú formu s priemerom 25 x 25 cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej cesto, dôkladne zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
- 3
Tvarohová vrstva: Tvaroh vložíme do misky šľahača, prisypeme cukor a šľaháme na stredných otáčkach. Škrob rozmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme do bodu varu a za stáleho miešania prilejeme škrob, dve minúty povaríme. Prelejeme do studenej misy, necháme trochu vychladnúť a tenkým pramienkom pomaly za stáleho šľahania prilievame k tvarohovej hmote. Nakoniec jemne primiešame umyté a odkvapkané maliny.
- 4
Tvarohovú hmotu rovnomerne nanesieme na predpečené cesto a vložíme do rúry dopiecť, kým tvarohová vrstva zozlatne (približne 15 minút, ale záleží od rúry).
Tiež malinový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu