Malinový koláč
Malinový koláč

Čokoládové rezy s tvarohom a malinami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 2. augusta 2023
Čokoládové rezy s tvarohom a malinami
Foto: Shutterstock
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
120 g
20 g
200 g
1 ČL
3 ks
150 g
1/2 ČL
Tvarohová vrstva:
250 g
90 g
300 ml
40 g
200 g



Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme do teplovzdornej misky a rozpustíme nad vodným kúpeľom spolu s maslom nakrájaným na kocky. Odstavíme a za stáleho miešania pridávame kakaový prášok, vanilkový extrakt a cukor. Po jednom na miernych otáčkach zašľahávame vajcia. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Štvorcovú formu s priemerom 25 x 25 cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej cesto, dôkladne zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

  3. 3

    Tvarohová vrstva: Tvaroh vložíme do misky šľahača, prisypeme cukor a šľaháme na stredných otáčkach. Škrob rozmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme do bodu varu a za stáleho miešania prilejeme škrob, dve minúty povaríme. Prelejeme do studenej misy, necháme trochu vychladnúť a tenkým pramienkom pomaly za stáleho šľahania prilievame k tvarohovej hmote. Nakoniec jemne primiešame umyté a odkvapkané maliny.

  4. 4

    Tvarohovú hmotu rovnomerne nanesieme na predpečené cesto a vložíme do rúry dopiecť, kým tvarohová vrstva zozlatne (približne 15 minút, ale záleží od rúry).

Diskusia k receptu

katka19791979
Ten škrob keď sa pridáva do mlieka, úplne sa to zgrclo na kanagon, nemá byť toho škrobu menej ako 40g?
mamec
@katka19791979 (4.8.2025 11:53)
40g má pudingový prášok na 500ml mlieka, takže to muselo byť husté.
Toto je nejaký divný recept. Veď keď sa to má ešte piecť, tak je nezmysel ten puding chladiť.
Ja by som uvarila puding, minimálne z 500ml mlieka a priamo do horúceho by som varechou (načo šlahač?!) vmiešala tvaroh a cukor. A potom rovno na predpečené cesto a dopiecť.
Ale koláčik vyzerá lákavo:)
redakcia
@katka19791979 (4.8.2025 11:53)

Odpoveď autorky receptu: Dobrý deň, v recepte sa použil hladký tvaroh z vaničky , ktorý mal redšiu konzistenciu. Pri hustejšom tvarohu sa môže použiť menej škrobu, pokojne vyskúšajte aj polovičné množstvo alebo aj 1 PL.