Mandľové rezy s malinami
mesačník Varecha, 30. júla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Ľahučký ako pierko, prirodzene bezlepkový a s minimom cukru. Pokojne si doprajte kúskov aj viac.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Mandľový korpus: | |
| 3 ks |
|
| 120 g |
|
| 200 g (aj so šupkou) |
|
| 100 g |
|
| Plnka: | |
| 400 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| 200 ml (40 %) |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. (20 g) |
|
Postup
-
1
Pekáč s rozmerom 20 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie. Vajcia izbovej teploty s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Mandle aj so šupkou pomelieme alebo rozmixujeme a zmiešame s najemno nastrúhanou čokoládou. Potom mandle aj čokoládu vmiešame do vaječnej peny. Cesto rozotrieme do pripraveného pekáča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme v pekáči vychladnúť.
- 2
Syr zmiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Potom vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu. Rozotrieme na povrch vychladnutého korpusu v pekáči.
- 3
Na krém nastrúhame na hrubom strúhadle marcipán. Aby sa marcipán lepšie strúhal, necháme ho najprv stuhnúť v mrazničke. Koláč necháme stuhnúť v chladničke.
- 4
Na stuhnutý povrch koláča poukladáme maliny. Číre tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a lyžicou nalejeme na maliny. Koláč vložíme do chladničky asi na hodinu, kým želé stuhne. Potom koláč pomocou papiera na pečenie vyberieme z pekáča a nakrájame na porcie.
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu