Šalát coleslaw
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 25. júla 2023
mesačník Varecha, 25. júla 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bielu kapustu nastrúhame na tenké rezančeky, zasypeme soľou, ručne premiešavame a niekoľkokrát žmýkame, aby kapusta pustila šťavu. Asi polovicu šťavy zlejeme.
- 2
Očistenú mrkvu a zeler najemno nastrúhame, primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a zmiešame s kapustou.
- 3
Na dresing vyšľaháme dotuha smotanu, zmiešame s majonézou, vínnym octom a cukrom. Primiešame k zelenine. Šalát dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Odložíme do chladničky aspoň na pár hodín.
Tiež kapustový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nejlepsi je z jarního zelí, kulate nebo spicate a jak pises, nemackat a dopredu nesolit. Moje rec a tak i delam!