Bavorské špenátové knedle
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 24. júla 2023
mesačník Varecha, 24. júla 2023
Foto: Shutterstock
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
12 ks
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (starší) |
|
250 ml |
|
1 bal. mrazený (alebo 2 bal. čerstvého baby špenátu) |
|
30 g |
|
1 ks (malá) |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
strúhaný |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Na kocky nakrájaný starší biely chlieb postupne zalievame mliekom tak, aby sa úplne vstrebalo.
- 2
Špenát uvaríme, vyžmýkame a scedíme.
- 3
V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a restujeme 5 minút, potom necháme mierne vychladnúť.
- 4
Do namočeného chleba pridáme vajcia a špenát, dobre premiešame, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 5
Pridáme múku, strúhanku a zo zmesi vytvarujeme guľôčky. Osolenú vodu privedieme do varu a varíme asi 15 minút.
- 6
Posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávame s rozpusteným maslom.
Tiež knedle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zajimave, vcera hsen rc objevila na www.toprecepry.cz, uvarila a dneska najdu rc tady?
Dobrý deň, zistili sme doplňujúcu info - 250 g mrazeného špenátu alebo 200 g čerstvého špenátu. Prajeme pekný deň.