Špenátové knedle
Špenátové knedle

Bavorské špenátové knedle

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 24. júla 2023
Bavorské špenátové knedle
Foto: Shutterstock

K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (starší)
250 ml
1 bal. mrazený (alebo 2 bal. čerstvého baby špenátu)
30 g
1 ks (malá)
2 ks
1 PL
2 PL
1 strúčik
 štipka
 strúhaný
80 g




Postup

  1. 1

    Na kocky nakrájaný starší biely chlieb postupne zalievame mliekom tak, aby sa úplne vstrebalo.

  2. 2

    Špenát uvaríme, vyžmýkame a scedíme.

  3. 3

    V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a restujeme 5 minút, potom necháme mierne vychladnúť.

  4. 4

    Do namočeného chleba pridáme vajcia a špenát, dobre premiešame, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

  5. 5

    Pridáme múku, strúhanku a zo zmesi vytvarujeme guľôčky. Osolenú vodu privedieme do varu a varíme asi 15 minút.

  6. 6

    Posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávame s rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

pivonka
Tieto knedličky sa mi veľmi páčia, príde k dobru, keď bude čerstvý jesenný špenát. Privítala by som však hmotnosť ako mrazeného, tak aj čerstvého špenátu.
redakcia
@pivonka (24.7.2023 10:55)

Dobrý deň, zistili sme doplňujúcu info - 250 g mrazeného špenátu alebo 200 g čerstvého špenátu. Prajeme pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia