Jablkové kolieska
Z múky, masla, práškového cukru, vajec a soli zarobíme linecké cesto, ktoré potom...
Banánovo– gaštanová torta
Z vajec, múky, cukru vyšľaháme piškótové cesto, ktoré upečieme v tortovej forme pri teplote...
Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou....
Tvarohovo– broskyňová bomba
Z múky, vajec a cukru vyšľaháme cesto na 2 piškótové plátky, ktoré pečieme pri teplote...
Babičkine venčeky
Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto...
Valašské koláče
Na prípravu cesta zmiešame Pomocníka na prípravu kysnutého cesta Expres s múkou, cukrom, soľou, ...
Veľkonočné medovníčky
Na prípravu cesta preosejeme na doske múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka,...
Veľkonočný mazanec
Na prípravu cesta pridáme do zmesi na buchty maslo, mlieko, arómu alebo rum, hrozienka,...
Veľkonočný baranček
Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu...
Jahňacia polievka
Umyté mäso vložíme v celku do osolenej studenej vody, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu, koreňovú...
Veľkonočný baránok
Cukor, žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame na penu. Potom pridáme citrónovú...
Sushi Hoso Maki Sake
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...
Jahňacie rebierko pečené v celku
Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme...
Varená veľkonočná šunka
Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou....
Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...
Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...
Hortobádske palacinky
Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso na malé kocky. V horúcom oleji osmažíme cibuľku, stiahneme z...
Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...
Toastová fazuľová paštéta pikant
Uvarenú fazuľu zmixujeme, pridáme nadrobno nasekanú zelenú papriku, čili, najemno nastrúhaný syr.
Cheesecake
Zo smotany, tvarohu, bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú...
Bryndzové guľky obalené v bylinkách
Bryndzu vymiešame s maslom, tvarohom, soľou, korením a štvrtinou nasekaných byliniek.
Bryndzové vyprážané guľky
Uvarené zemiaky postrúhame najemno do väčšej misy, pridáme liptovskú bryndzu, múku, vajíčko, parmezán,...
Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini
Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s...
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...
Fazuľový šalát s olivami
Konzervovanú fazuľu necháme odkvapkať a dáme do misky. Cibuľu najemno nakrájame, pridáme k fazuli a všetko...
Fazuľa po balkánsky
Fazuľu cez noc namočíme do vody, aby zmäkla a trochu napučala. Na druhý deň ju...
Mrkvová krémová polievka s kyslou smotanou
Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak jemne nasekáme. Tieto prísady spolu s...
Fazuľová haruľa
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame...
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...
Smažené spišské pirohy s anglickou slaninou a diabolskou čili omáčkou
Do vriacej vody ponoríme pirohy, jemne premiešame varechou, po vyplávaní na povrch ich scedíme a...
Hrianky s drobkovou nátierkou
Uvarené mäso pomelieme spolu a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme maslo, rozotretý tavený...