Plnený bôčik s pivovou omáčkou

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 3. decembra 2010
Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g, prerastený
15 g
30 g
50 g
100 g
80 g, pikantnej jemne údenej
200 g
50 g
50 g
10 g - do šalátu
40 g - do šalátu
80 g, kolieska
10 g - do šalátu
10 g - do šalátu
Na omáčku:
50 g
0,2 l
40 g




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy. Otvor po naplnení zašijeme, bôčik osolíme, potrieme čerstvým cesnakom rozotreným so soľou, vložíme do pekáča a dáme do rúry vyhriatej na 90 0C a pečieme pomaly zhruba 3 až 4 hodiny.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme šalát zo šošovice uvarenej v slanej vode a na drobné kocky (brunoise) pokrájanej koreňovej zeleniny. Pridáme soľ, korenie, čerstvú pažítku a šalotku. Kolieska cibule osmažíme na tuku. Z medu, čierneho piva a masla si pripravíme redukciu (odparíme takmer všetku tekutinu) s pridaním silného mäsového výpeku.

  3. 3

    Bravčový bôčik uložíme na šošovicový šalát a prelejeme omáčkou z čierneho piva.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Bôčik môžete naplniť aj inými druhmi plnky, napríklad hubovou. Stačí podusiť huby na cibuľke, pridať vajíčko a zahustiť ich strúhankou. Veľmi chutná je ako náplň aj klobásková zmes.

Diskusia k receptu

danculka
PLnka naozaj netradičná,ale po toľkých sladkostiach poteší...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia