Plnený bôčik s pivovou omáčkou
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 3. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
600 g, prerastený |
|
15 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
80 g, pikantnej jemne údenej |
|
200 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
10 g - do šalátu |
|
40 g - do šalátu |
|
80 g, kolieska |
|
10 g - do šalátu |
|
10 g - do šalátu |
|
Na omáčku: | |
50 g |
|
0,2 l |
|
40 g |
|
|
Postup
-
1
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy. Otvor po naplnení zašijeme, bôčik osolíme, potrieme čerstvým cesnakom rozotreným so soľou, vložíme do pekáča a dáme do rúry vyhriatej na 90 0C a pečieme pomaly zhruba 3 až 4 hodiny.
- 2
Medzitým si pripravíme šalát zo šošovice uvarenej v slanej vode a na drobné kocky (brunoise) pokrájanej koreňovej zeleniny. Pridáme soľ, korenie, čerstvú pažítku a šalotku. Kolieska cibule osmažíme na tuku. Z medu, čierneho piva a masla si pripravíme redukciu (odparíme takmer všetku tekutinu) s pridaním silného mäsového výpeku.
- 3
Bravčový bôčik uložíme na šošovicový šalát a prelejeme omáčkou z čierneho piva.
- 4
NÁŠ TIP: Bôčik môžete naplniť aj inými druhmi plnky, napríklad hubovou. Stačí podusiť huby na cibuľke, pridať vajíčko a zahustiť ich strúhankou. Veľmi chutná je ako náplň aj klobásková zmes.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu