Vrkoče z panenky a slaniny

Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
Vrkoče z panenky a slaniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g
200 g
Chrenová omáčka:
200 ml
40 g
40 g
50 g, nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Očistené umyté mäso rozkrojíme tak, aby sme mali štyri 10 cm dlhé kúsky. Každý kúsok dvakrát nakrojíme tak, aby začiatok bol v celku a vychádzali z neho tri „vlasy". Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na osem 10 cm „vlasov". Dva „vlasy" slaniny uchytíme na začiatok mäsa niťou a zapletieme ako vrkoč. Na konci mäso so slaninou tiež uchytíme niťou, pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 180 oC 20 minút.

  3. 3

    Omáčka: Z oleja a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme smotanou, osolíme a povaríme. Potom pridáme čerstvý nastrúhaný chren.

Diskusia k receptu

stefanm
...jak pozerám,tak pozerám...ja tam "vrkoče" nevidím!!!Asi sú už "rozčesané" :))
stefanm
...toto to je krásne...tak krásne,že by som to zakázal zjesť!!!To by som hosťom len ukázal aby im začali tiecť slinky a potom by som im to zobral....jednoduché,rýchle a krásne...toto by malo byť tretie slovenské národne jedlo hneď po haluškách s bryndzou a tanierom s dvomi druhmi mäsa,hranolkami,ryžou a kapustovým šalátom!!!
vcelka
Paráda. Niežeby to bol gastronomický objav storočia. Ale vidno, že niekto nad jedlami rozmýšľa. Je to vtipné a milé...
tinca
aj ja sa pridávam k @ janadelfi , ale od @ čistinka sa mi viac páčil-jánošíkov vrkoč
evanaaa
Ja som videla len názov a hovorím si - to už tu je, ale vidím, že tento je podobný, a oba sú pekné a jedlé.
elekra
Tento recept som dnes videla receptoch v pravde a veľmi sa mi pozdáva. Chren máme na záhrade, určite vyskúšam.
hannah22
ach ach, som len hodinu po obede a zase by som jedla, vidiac tento vrkoč slinky mi tečú a chválim, ozaj by to mohlo byť naše národné jedlo len by to chcelo ešte zeleninový šalátik, by sme boli zdravší, ukladám ...:))
používateľ nemá avatar
enn
enn
Vyzerá to užasne a musi to aj tak chutiť. Na zajtra už mám tip na varenie , ale najbližšie to vyskúšam
valera
Zhodou okolností som ho včera robila pod názvom Jánošíkov vrkoč podľa "Varechy".Bol vynikajúci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia