Vrkoče z panenky a slaniny
Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Očistené umyté mäso rozkrojíme tak, aby sme mali štyri 10 cm dlhé kúsky. Každý kúsok dvakrát nakrojíme tak, aby začiatok bol v celku a vychádzali z neho tri „vlasy". Osolíme a okoreníme.
- 2
Slaninu nakrájame na osem 10 cm „vlasov". Dva „vlasy" slaniny uchytíme na začiatok mäsa niťou a zapletieme ako vrkoč. Na konci mäso so slaninou tiež uchytíme niťou, pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 180 oC 20 minút.
- 3
Omáčka: Z oleja a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme smotanou, osolíme a povaríme. Potom pridáme čerstvý nastrúhaný chren.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
.... Ale taký dobrý vrkoč z panenky nie je nikdy na zahodenie :)))