Pečené bravčové líčka na jablkách

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 27. decembra 2010
Pečené bravčové líčka na jablkách
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
200 g
100 g
100 g
500 g
50 g
0,2 l




Postup

  1. 1

    Zeleninu, jablká a cibuľu nakrájame a spolu s bravčovými líčkami vložíme do pekáča. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 160 °C.

  2. 2

    Pečieme, kým mäso nezíska peknú zlatú farbu. Podávame so zemiakovou kašou prepasírovanou cez sitko vyšľahanou s maslom.

Diskusia k receptu

gittka
už tu raz bola debata o br.líčkach.sú to kúsky mäsa na br.hlavách.ale nemám potuchu či to dostat aj v obchodoch...poznám to z domácej zabíjačky.
evanaaa
J asom sa to tiež tu dozvedela a kúpila som si v Kauflande polku bravč. hlavy, len kvôli líčku - bolo aj tak len jedno. Hlavu som upiekla ale nejedla, obral ju môj muž. Kto má známosti, ten môže mať šťastie len na tie líca a nemusí kupovať celú hlavu. Možno si ich mäsiari nechávajú ako lahôdku.
jarunka
To pocujem prvy krat "bravcove licka" Na zabijackach sa robil z bravc. hlavy velmi dobry paprikas.
evanaaa
Tak po druhý krát tie líca vyrežte a zvlášť upravte, len to bude malá porcia z dvoch.
vcelka
Dostať aj hovädzie líčka, teraz je to dosť veľký hit v profesionálnej gatronómii, lebo sú mimoriadne chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia