Filety zo zubáča s pomarančovou polentou

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 24. decembra 2010
Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g filety
300 g
0,5 l
10 g
Bylinková pena:
10 g
2 dcl
10 g




Postup

  1. 1

    Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.

  2. 2

    Pomarančový džús privedieme do varu, nasypeme polentu a masu vylejeme do pripravenej nádoby a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Potom polentu nakrájame a môžeme podávať.

  4. 4

    Bylinková pena: Vývar zohriať, pridať bylinky , maslo a mixovať tyčovým mixérom na penu.

Diskusia k receptu

gabi58
Zubáč-najlepšia ryba, kde sa na ňu hrabe pstruh alebo treska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia