Grilovaný Encián so sedliackymi zemiakmi
Táňa Paďourová
, 7. decembra 2010
, 7. decembra 2010

Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Postup
-
1
Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Na panvicu nalejeme výpek zo slaniny a necháme zohriať na miernom plameni. Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme.
- 2
Predvarené zemiaky pretlačíme cez lis na zemiaky tak, aby nám vznikli kratšie hranolky. Takto pripravené zemiaky pridáme k opraženej cibuli. Posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, a pražíme do chrumkava.
- 3
Syr grilujeme alebo opražíme na panvici s olejom z oboch strán do zlatista. Môžeme podávať nasledovne: Na tanier poukladáme sedliacke zemiaky, pridáme ugrilovaný syr, a naň uložíme kopček brusnicového džemu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu