Zbojnícke pirohy s kyslou smotanou

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 3. decembra 2010
Zbojnícke pirohy s kyslou smotanou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g, varené v šupke
15 g
200 g
1 ks
150 g
150 g
100 g
70 g
100 g
200 g
10 g
300 g, na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Kyslú kapustu a údenú bravčovú krkovičku nadrobno nakrájame, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na doske a vykrojíme kruhy s priemerom približne 6 – 7 cm. Do stredu vložíme plnku, cesto preložíme a po okrajoch pritlačíme vidličkou. Naplnené pirohy vypražíme z oboch strán v rozpálenom oleji.

  3. 3

    Na bravčovej masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninku a cibuľku do zlatista. Servírujeme s kopčekom kyslej smotany, preliate opečenou slaninkou s cibuľou.

Diskusia k receptu

emica
to musi byt dobrota zlcnikova ja ho uz nemam tak mozem aco ti co ho maju mozu len slintat urcite vyskusam dakujem
celka
Prozatím jsem vždy pekla pirohy z hotového listového těsta.
Tvůj recept určitě vyzkouším.
etika
zaujal ma, ale neviem, či to nie je kalorická bomba a "útok " na žllčník. Musí sa to vyprážať? Nestačilo by to uvariť v osolenej vode a poliať potom slaninkou a opraženou cibuľkou? Možno by to nebolo ono...ale musíme myslieť aj na svoje zdravie...
garanco
Urobené zo zemiakového cesta môžu byť výborné! Vyskúšam.
vcelka
Asi ide o to, ze vyprážanim vzniknú chrumkavé pirôžky, zatiaľ čo uvarením také mľandravejšie.
modrykamen
vcelka má pravdu. Raz za čas si to môžeme dovoliť. Ináč je to mňamka. Na romantický večer ako stvorené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia