Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou

Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 13. decembra 2010
Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
1 ČL
 štipka
200 g
20 g




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme soľ, korenie, dobre vymiešame. Na dno pekáča dáme alobal vymastený olejom. Na to rozotrieme zmes do hrúbky 1,5 cm.

  2. 2

    Pečieme v rúre pri 150 oC 10 až 15 minút. Po upečení mäso nakrájame na 1,5 cm kocky. Dubáky nakrájame na tenké plátky a na rozpálenom masle orestujeme.

  3. 3

    Mäso potrieme horčicou a dubáky poukladáme vedľa mäsa. Horčice nesmieme dať veľa, aby neprekryla chuť mäsa a dubákov.

Diskusia k receptu

dorisa
Prsia mám :) , dubáky tiež, vyskúšam.
vcelka
Hrubozrnná. To je pre fajnšmekrov... :-))