Marcipánová torta
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 22. decembra 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 22. decembra 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Korpus: | |
| 3 ks |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 15 g |
|
| 6 g |
|
| Náplň: | |
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
| 50 g |
|
| Na obalenie: | |
| + potravinové farby |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme. Zľahka vmiešame vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva a kakao. Vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 oC asi 30 minút.
- 2
Plnka: Všetky suroviny spolu prevaríme. Dávame pozor, aby sa marcipán dôkladne rozvaril. Necháme cez noc odležať v chladničke. Potom vyšľaháme do tuha. Týmto krémom naplníme prekrojený korpus a ním potrieme celú tortu.
- 3
Opäť necháme stuhnúť v chladničke. Na obalenie použijeme marcipán, ktorý prifarbíme. Obaľujeme najskôr vrch, ktorý vyrežeme formou. Potom kraje, ktoré sme si primerali na výšku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu