Marcipánová torta

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 22. decembra 2010
Marcipánová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Korpus:
3 ks
60 g
60 g
1 ks
15 g
6 g
Náplň:
100 g
150 ml
50 g
Na obalenie:
 + potravinové farby




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme. Zľahka vmiešame vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva a kakao. Vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 oC asi 30 minút.

  2. 2

    Plnka: Všetky suroviny spolu prevaríme. Dávame pozor, aby sa marcipán dôkladne rozvaril. Necháme cez noc odležať v chladničke. Potom vyšľaháme do tuha. Týmto krémom naplníme prekrojený korpus a ním potrieme celú tortu.

  3. 3

    Opäť necháme stuhnúť v chladničke. Na obalenie použijeme marcipán, ktorý prifarbíme. Obaľujeme najskôr vrch, ktorý vyrežeme formou. Potom kraje, ktoré sme si primerali na výšku.

Diskusia k receptu

marienka44
@Redakcia , neverím, ze sa dá prekrojit korpus, ktory je upecený len z 3 vajec. A potom sa naplní. Takú plnku nepoznám , asi ju vyskúšam, ale kde dostanem pravý marcipán?
cyklistka77
marienka44, keď porovnám veľkosť čokoládových bonbónov a veľkosť torty, vychádza mi to tak, že bola použitá menšia tortová forma. Pravý marcipán mám rada, tak tento recept raz určite vyskúšam :-)
hubarka35
na každý recept ktorý má komentár od marienky44 je furt niečo negativne z jej strany-ved nech skuša vari ,pečie-ak má problém nech diskutuje-viem nikto neni dokonalý,ani ja ale nejak mám tych jej komentárov dost-ok je to jej názor....
slaavka
Drahy pan sefkuchar, to je teda mnozstvo surovin na taku mini torticku aka je na obrazku predpokladam? Mohli by ste posunut nejake rozmery formy? Aby som si to pripadne vedela prepocitat`? Velmi rada by som ju spravila synovi na prve narodeniny! Dakujem!
slaavka
Tak som teda nakoniec spravila obycajny vanilkovy bisquit a pouzila do neho vasu plnku :) dvojnasobne mnozstvo na 26 cm priemer :) na vrch marcipan, dookola raspelmandeln, mnam mnam :) vdaka za super inspiraciu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia