Marcipánová torta
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 22. decembra 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 22. decembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
60 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
15 g |
|
6 g |
|
Náplň: | |
100 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
Na obalenie: | |
+ potravinové farby |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme. Zľahka vmiešame vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva a kakao. Vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 oC asi 30 minút.
- 2
Plnka: Všetky suroviny spolu prevaríme. Dávame pozor, aby sa marcipán dôkladne rozvaril. Necháme cez noc odležať v chladničke. Potom vyšľaháme do tuha. Týmto krémom naplníme prekrojený korpus a ním potrieme celú tortu.
- 3
Opäť necháme stuhnúť v chladničke. Na obalenie použijeme marcipán, ktorý prifarbíme. Obaľujeme najskôr vrch, ktorý vyrežeme formou. Potom kraje, ktoré sme si primerali na výšku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu