Lokše plnené baraninou
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Lokše: | |
170 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Barania plnka: | |
400 g , bez kosti |
|
160 g |
|
300 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme ich. Vychladnuté pretlačíme (alebo pomelieme mlynčekom na mäso), osolíme a pridáme múku. Vypracujeme jemné, vláčne cesto. Na doske posypanej múkou vypracujeme hrubší valec s priemerom asi 5 cm, ktorý rozdelíme na rovnaké časti (asi 2 cm pláty) a tiež vyvaľkáme asi na 0,3 cm hrúbku.
- 2
Nasucho opečieme na rozpálenej platni alebo tefl ónovej panvici z oboch strán. Horúce mastíme roztopeným maslom a ukladáme na seba. Potom ich prikryjeme, aby sa lokše sparili a boli vláčne.
- 3
Plnka z baraniny: mäso nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata, pridáme červenú papriku, speníme, pridáme mäso, paradajky, papriku (alebo lečo), bobkové listy, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, vodu, bobkový list a dusíme, kým mäso nebude mäkké. Mäso so šťavou pridáme k lokšiam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu