Lokše plnené baraninou

Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
Lokše plnené baraninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Lokše:
170 g
50 g
Barania plnka:
400 g , bez kosti
160 g
300 ml
100 g
100 g
50 g
20 g
2 strúčiky
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme ich. Vychladnuté pretlačíme (alebo pomelieme mlynčekom na mäso), osolíme a pridáme múku. Vypracujeme jemné, vláčne cesto. Na doske posypanej múkou vypracujeme hrubší valec s priemerom asi 5 cm, ktorý rozdelíme na rovnaké časti (asi 2 cm pláty) a tiež vyvaľkáme asi na 0,3 cm hrúbku.

  2. 2

    Nasucho opečieme na rozpálenej platni alebo tefl ónovej panvici z oboch strán. Horúce mastíme roztopeným maslom a ukladáme na seba. Potom ich prikryjeme, aby sa lokše sparili a boli vláčne.

  3. 3

    Plnka z baraniny: mäso nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata, pridáme červenú papriku, speníme, pridáme mäso, paradajky, papriku (alebo lečo), bobkové listy, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, vodu, bobkový list a dusíme, kým mäso nebude mäkké. Mäso so šťavou pridáme k lokšiam.

Diskusia k receptu

murgaska
Tie lokse som urobila a su bzvadne,diky za recept.....Baranine moc neholdujeme,hoci je to velmi zdrave....M
mariet1
Tej múky nie je nejak málo, nemá to byť 500 g? Ďakujem za odpoveď.
jatanika
170 g zemiakov...sú to tak dve menšie zemiaky... asi 2 lokše?
hanach
lokše som kúpila hotové, lebo som ich nevedela urobiť v paneláku. Doma na chalupe na šporáku áno ale naplniť som ich takto nevedela. Dík za receptík bez baranieho mäska - nahradím niečím iným asi teľacinkou a urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia