Anglický vianočný puding
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 900 g, hrozienka, marhule, pomaranč |
|
| 150 ml (alebo whisky/rum) |
|
| 1 ks |
|
| 225 g |
|
| 225 g |
|
| 4 ks |
|
| 110 g |
|
| 15 g |
|
| 110 g |
|
| 85 g (vlašské, lieskové, pekanové) |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
Postup
-
1
Sušené ovocie zalejeme alkoholom, pridáme pomarančovú kôru a šťavu a necháme minimálne jeden deň nasiaknuť. Maslo zmiešame s cukrom. Postupne po jednom pridávame vajcia. Zľahka vmiesime múku spolu s kypriacim práškom, strúhanku, orechy, muškátový orech a škoricu. Nakoniec pridáme nasiaknuté ovocie.
- 2
Vlejeme do vymastenej chlebovej formy, prikryjeme alobalom a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 150 stupňov asi 1,5 hodiny, kým nie je puding upečený.
- 3
Po vychladnutí vyklopíme z formy a krájame asi na centimeter široké plátky. Podávame samotné alebo s brandy omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu