Anglický vianočný puding

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010
Anglický vianočný puding
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

900 g, hrozienka, marhule, pomaranč
150 ml (alebo whisky/rum)
1 ks
225 g
225 g
4 ks
110 g
15 g
110 g
85 g (vlašské, lieskové, pekanové)
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie zalejeme alkoholom, pridáme pomarančovú kôru a šťavu a necháme minimálne jeden deň nasiaknuť. Maslo zmiešame s cukrom. Postupne po jednom pridávame vajcia. Zľahka vmiesime múku spolu s kypriacim práškom, strúhanku, orechy, muškátový orech a škoricu. Nakoniec pridáme nasiaknuté ovocie.

  2. 2

    Vlejeme do vymastenej chlebovej formy, prikryjeme alobalom a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 150 stupňov asi 1,5 hodiny, kým nie je puding upečený.

  3. 3

    Po vychladnutí vyklopíme z formy a krájame asi na centimeter široké plátky. Podávame samotné alebo s brandy omáčkou.

Diskusia k receptu

shakespearik
tento receptík som s maminkou vyskúšala na Vianoce. Výsledok bol dokonalosť sama :) odporúčam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia