Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 14. decembra 2010
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 14. decembra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| Fašírky: | |
| 320 g |
|
| 40 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| 80 g, hrubozrnné |
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 400 g |
|
| 125 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame. Z hmoty vytvarujeme gule a obalíme ich v hrubozrnnom korení a dáme do pekáča vystlaného olejom vymasteným alobalom. Pečieme v rúre pri 180 oC 15 minút.
- 2
Omáčka: cibuľu opražíme na polovičke masla, pridáme polovicu kuriatok, podlejeme smotanou a dusíme.
- 3
Dochutíme bielym korením a soľou. Druhú polovicu kuriatok orestujeme na zvyšnom masle a posypeme ich po omáčke.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu