Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou

Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 14. decembra 2010
Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Fašírky:
320 g
40 g
80 g
1 ČL
 štipka
80 g, hrubozrnné
Omáčka:
400 g
125 ml
100 g
1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame. Z hmoty vytvarujeme gule a obalíme ich v hrubozrnnom korení a dáme do pekáča vystlaného olejom vymasteným alobalom. Pečieme v rúre pri 180 oC 15 minút.

  2. 2

    Omáčka: cibuľu opražíme na polovičke masla, pridáme polovicu kuriatok, podlejeme smotanou a dusíme.

  3. 3

    Dochutíme bielym korením a soľou. Druhú polovicu kuriatok orestujeme na zvyšnom masle a posypeme ich po omáčke.

Diskusia k receptu