Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 6. decembra 2010
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 6. decembra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 4 ks (150 g) |
|
| 15 g |
|
| 1 g |
|
| 50 g |
|
| 500 g, varené |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 0,1 l |
|
| 3 g |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| 5 g, do omáčky |
|
Postup
-
1
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, hrášku, masla a smotany si pripravíme zemiakové pyré.
- 2
Biele víno a estragón prevaríme a necháme vychladnúť. Do vychladeného zašľaháme žĺtky a na pare za stáleho miešania pridávame roztopené maslo.
- 3
Omáčku dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým korením. Kotlety servírujeme na zemiakovo hráškovom pyré, preliate maslovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu