Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 6. decembra 2010
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 6. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
4 ks (150 g) |
|
15 g |
|
1 g |
|
50 g |
|
500 g, varené |
|
200 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
0,1 l |
|
3 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
20 g |
|
5 g, do omáčky |
|
Postup
-
1
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, hrášku, masla a smotany si pripravíme zemiakové pyré.
- 2
Biele víno a estragón prevaríme a necháme vychladnúť. Do vychladeného zašľaháme žĺtky a na pare za stáleho miešania pridávame roztopené maslo.
- 3
Omáčku dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým korením. Kotlety servírujeme na zemiakovo hráškovom pyré, preliate maslovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu