Karamelové rezy
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cukor upálime na ohni na karamel. Zalejeme smotanou a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a zamiešame maslo. Teraz už krém nesmie zovrieť! Prelejeme do misky a necháme vychladnúť.
- 2
Krém rozdelíme na rovnaký počet častí podľa počtu medových plátov. Myslime na to, že aj na vrch ide jedna vrstva. Pomocou noža potrieme plát krémom, jemne posypeme praženými a nasekanými orechmi.
- 3
Opakujeme až po posledný plát. Ten zasypeme orechmi na husto. Po stuhnutí celého koláča nakrájame na trojuholníky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu