Karamelové rezy

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010
Karamelové rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 balenie
250 g
190 g
190 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cukor upálime na ohni na karamel. Zalejeme smotanou a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a zamiešame maslo. Teraz už krém nesmie zovrieť! Prelejeme do misky a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém rozdelíme na rovnaký počet častí podľa počtu medových plátov. Myslime na to, že aj na vrch ide jedna vrstva. Pomocou noža potrieme plát krémom, jemne posypeme praženými a nasekanými orechmi.

  3. 3

    Opakujeme až po posledný plát. Ten zasypeme orechmi na husto. Po stuhnutí celého koláča nakrájame na trojuholníky.

Diskusia k receptu

mamatata2
Tento recept prišiel akurát, plnka je veľmi zaujímavá. Určite vyskúšame.
havino
pripomína mi to marlenku, skusim zajtra, medové pláty mám
vcelka
Kde bola ceska Marlenka, ked sa tu uz davno robili zakusky na sposob tychto karamelovych rezov...?!
geneviv
ked pojdem na slovensko nabuduce,nakupim si tie medove platy do zasoby,vyzera nadherne,klobuk dole:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia