Polpettka z kozieho syra

Miroslav Heredoš
šéfkuchár hotela Dubná skala v Žiline, 31. decembra 2010
Polpettka z kozieho syra
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

150 g
25 g
50 g
25 g
5 cl




Postup

  1. 1

    Kozí syr vyformujeme do tvaru guľky a obalíme ju v pistáciových orieškoch. Papriky upečieme v rúre, zaparíme a ošúpeme. Namarinujeme vínnym octom a bazalkou. Na takto pripravené papriky posadíme guľku z kozieho syra a dozdobíme bazalkovým lístkom.

Diskusia k receptu

dida99
zaujímavé, taký grécky recept...
vyskúšam ale na papriky by som pridala ešte trochu olivového oleja
vcelka
No a niekto cesnak, iný by pridal oregano a ďalší zase radšej paradajky než papriku... Však presne na toto slúžia recepty - ako inšpirácia.
nbert
Ja by som syr urcite syr tepelne upravil- syr urobil do tvaru valca, na vrchnu stranu nedal pistacie a sup na par sekund pod gril dozlatava. Kozi syr zatepla je uplne ina kapitola. Ale aj takto ako to je zastudena, preco nie. Ku koziemu sa taktiez hodi nieco sladsie - stalico by namiesto bieleho vinneho octa pouzit biely balzamovy alebo ryzovy ocot.
vcelka
Ja by som zase obalila feferónku v zmesi tvarohu a rozmixovaného uvareného vaječného bielka, obalila v strúhanom kokose, zmiešanom s mletými vlašskými orechami a podávala ako prekvapenie. Vyzeralo by to ako nežné kokosové guličky, človek zahryzne a veľký tresk... feferónka ho odrovná... proste, silvestrovské.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia