Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou
Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Čili papričku nakrájame na malé kúsky. Do rozohriateho olivového...
Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...
Francúzsky šalát s tuniakom
Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy,...
Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane...
Záhradná zmes s grilovanou rybou
Papriku nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny na štvrtiny, cherry paradajky na polovice a červenú cibuľu...
Vichyssoise - francúzska studená zemiaková polievka
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cibuľku a nakoniec zemiaky. Zeleninu zalejeme...
Ajo blanco - španielska studená cesnaková polievka
Do mlieka pridáme mandle a povaríme. Pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne rozmixujeme, až má polievka...
Gazpacho andaluz - španielska studená zeleninová polievka
Zeleninu nakrájame na kúsky a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Bagetu natrháme na menšie kúsky a namočíme...
Tarator - bulharská studená uhorková polievka
Uhorky nastrúhame a zmiešame so smotanou a jogurtom. Ochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakom...
Jahodová polievka s citrónovým sorbetom
Jahody rozmixujeme s červeným vínom a dochutíme limetkovou šťavou a práškovým cukrom. Precedíme a necháme...
Voňavé krevety s fazuľkou
Na oleji prudko opražíme olúpané krevety, čili, cesnak a cibuľku, a osolíme. Fazuľkové...
Teľacie ragú s ryžou pilaf
Teľacie mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu s cesnakom pražíme, pridáme teľacie mäso soľ,...
Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....
Rybacia polievka Kakavia
Cibuľu nakrájame na väčšie kocky. Mrkvu aj zemiaky si nakrájame na menšie kocky. Do rozpáleného...
Šalát z mladých zemiakov a čerstvého feniklu
Zemiačiky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode (vyberáme menšie a asi rovnako veľké zemiaky)....
Jarná rolka s čerstvou rybou
Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany...
Kuracie prsia v kelovom závine
Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových...
Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou
Bažantie prsia nakrájame, jemne naklepeme (aby sa mäso nepotrhalo) ochutíme soľou, korením. Mrkvu a...
Grilované medové krídelká so salsou
Z medu, oleja, soli, korenia, worcestra, grilovacieho korenia a čili si pripravíme...
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...
Grilovaný ananás
Na panvičke necháme skaramelizovať cukor, pridáme víno, počkáme, kým sa karamel vo víne nerozpustí....
Šalát s grilovanou hlivou
Na olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak spolu s hlivou, jemne okoreníme a osolíme...
Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie...
Grilované domáce klobásky podávané s horčicou a chrenom
Klobásku nakrojíme z každej strany, opečieme na grile alebo na panvičke.
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...
Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a...
Dusené slávky na bielom víne s bylinkami a cesnakom
Do širokého kastróla nalejeme olivový olej a necháme rozpáliť, pridáme očistený a na tenké plátky nakrájaný...
Strapačky s kyslou kapustou
Očistené zemiaky opláchneme, najemno nastrúhame, necháme odstáť a časť vody scedíme. Do postrúhaných zemiakov...
Carpaccio z mušlí sv. Jakuba
Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky (kolieska), ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na...
Hovädzí steak na banánovom pyré
Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso...
Panini Agnello
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným...
Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, ...
Rožky so slaninkou, marhuľou a fetou
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a...
Šišky plnené rumovým melónom
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, žĺtok, vanilkový...