Lievance

Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Lievance
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto na 20 kusov:
300 g
2 ks
80 g
40 g
10 g
Plnka a poleva:
 čerstvé
 pochúťková




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Ak chceme cesto vláčnejšie, bielky oddelíme a spravíme sneh, ktorý potom jemne vmiešame do cesta. Rozpálime panvicu na lievance s trochou oleja a pomaly opekáme z obidvoch strán.

  2. 2

    Lievance zvyknú rýchlo prihorieť, preto dbáme, aby teplota nebola vysoká. Hotové lievance potrieme jemne čučoriedkovým džemom a vrstvíme na seba.

  3. 3

    Nakoniec ich polejeme smotanou vymiešanou s cukrom a čerstvými čučoriedkami. Môžeme použiť akékoľvek ovocie.

Diskusia k receptu