Lievance
Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Ak chceme cesto vláčnejšie, bielky oddelíme a spravíme sneh, ktorý potom jemne vmiešame do cesta. Rozpálime panvicu na lievance s trochou oleja a pomaly opekáme z obidvoch strán.
- 2
Lievance zvyknú rýchlo prihorieť, preto dbáme, aby teplota nebola vysoká. Hotové lievance potrieme jemne čučoriedkovým džemom a vrstvíme na seba.
- 3
Nakoniec ich polejeme smotanou vymiešanou s cukrom a čerstvými čučoriedkami. Môžeme použiť akékoľvek ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu