Murgh Makhani

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Murgh Makhani
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
100 g
440 g biela
60 g
80 g
5 g (senovka grécka)
12 g
2 g
60 g
25 g
20 g
10 g (čili korenie mleté kašmírske)
1 kg bez kosti
160 g
300 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi hodinu. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a necháme odmočiť vo vode asi hodinu.

  2. 2

    Pokrájaný cesnak a zázvor speníme na oleji, pridáme rajčinový pretlak, bielu cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a zalejeme vodou.

  3. 3

    Omáčku po uvarení rozmixujeme, osolíme a okoreníme. Mäso pečieme v rúre, kým nie je hotové - asi 30 minút. Upečené mäso vložíme do servírovacej nádoby, zalejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou a maslom na zjemnenie.

  4. 4

    Servírujeme s plackami Paratha alebo tradičným indickým chlebom Naan, a s červenou cibuľou.

Diskusia k receptu

ajay
Vyzera to tak, ze Slovaci dostali chut na indicke jedla. Pred 30 rokmi ked som zacala varit indicke jedla vela ludi ani len nechceli ochutnat nieco nove. Ja robim velmi casto murgh makhani a moje deti to zboznuju.
Vyzera to velmi dobre a tak isto fotografia je fantasticka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia