
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 800 g |
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 440 g biela |
|
| 60 g |
|
| 80 g |
|
| 5 g (senovka grécka) |
|
| 12 g |
|
| 2 g |
|
| 60 g |
|
| 25 g |
|
| 20 g |
|
| 10 g (čili korenie mleté kašmírske) |
|
| 1 kg bez kosti |
|
| 160 g |
|
| 300 g |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi hodinu. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a necháme odmočiť vo vode asi hodinu.
- 2
Pokrájaný cesnak a zázvor speníme na oleji, pridáme rajčinový pretlak, bielu cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a zalejeme vodou.
- 3
Omáčku po uvarení rozmixujeme, osolíme a okoreníme. Mäso pečieme v rúre, kým nie je hotové - asi 30 minút. Upečené mäso vložíme do servírovacej nádoby, zalejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou a maslom na zjemnenie.
- 4
Servírujeme s plackami Paratha alebo tradičným indickým chlebom Naan, a s červenou cibuľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Vyzera to velmi dobre a tak isto fotografia je fantasticka!