Murgh Makhani

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011 7:55
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Murgh MakhaniFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
100 g
440 g biela
60 g
80 g
5 g (senovka grécka)
12 g
2 g
60 g
25 g
20 g
10 g (čili korenie mleté kašmírske)
1 kg bez kosti
160 g
300 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi hodinu. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a necháme odmočiť vo vode asi hodinu.

  2. 2

    Pokrájaný cesnak a zázvor speníme na oleji, pridáme rajčinový pretlak, bielu cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a zalejeme vodou.

  3. 3

    Omáčku po uvarení rozmixujeme, osolíme a okoreníme. Mäso pečieme v rúre, kým nie je hotové - asi 30 minút. Upečené mäso vložíme do servírovacej nádoby, zalejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou a maslom na zjemnenie.

  4. 4

    Servírujeme s plackami Paratha alebo tradičným indickým chlebom Naan, a s červenou cibuľou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist