Hydinové krokety s malinovou omáčkou
Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Hydinové mäso nahrubo pomelieme, pridáme vajcia, soľ, korenie, majorán, mletý cesnak. Zmes dobre premiešame a vytvoríme z nej krokety, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke s kukuričnými lupienkami.
- 2
Obalené krokety vypražíme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, primiešame jahodový džem, citrónovú šťavu a cukor. Po zovretí zahustíme solamylom a pridáme mrazené maliny.
- 3
Očistené, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme do mäkka v slanej vode, vodu zlejeme, pridáme mlieko, maslo a soľ a rozmixujeme na hustú kašu. Zmes vložíme do formy na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10 – 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu