Hydinové krokety s malinovou omáčkou

Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
Hydinové krokety s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
2 ks
250 g
4 PL
4 dl
 mletý
600 g
150 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Hydinové mäso nahrubo pomelieme, pridáme vajcia, soľ, korenie, majorán, mletý cesnak. Zmes dobre premiešame a vytvoríme z nej krokety, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke s kukuričnými lupienkami.

  2. 2

    Obalené krokety vypražíme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, primiešame jahodový džem, citrónovú šťavu a cukor. Po zovretí zahustíme solamylom a pridáme mrazené maliny.

  3. 3

    Očistené, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme do mäkka v slanej vode, vodu zlejeme, pridáme mlieko, maslo a soľ a rozmixujeme na hustú kašu. Zmes vložíme do formy na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10 – 15 minút.

Diskusia k receptu

pikolko
krásne to vyzerá.určite to vyskúšam.ďakujem šéf kuchárovi že sa podelí o svoje recepty.
zuzliak
Mliam, musi to byt skvele, hned by som si dala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia