Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.
Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom
Z masla, syrokrému a pretlačeného cesnaku vymiešame jemnú a hladkú penu. Pridáme štipku soli a...
Pikantné utopence
Špekáčiky olúpeme a narežeme po dĺžke. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do 0, 6 l vody...
Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...
Pečené kuracie stehienka s konfitovanou šalotkou
Stehná osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme olivový olej. Necháme asi 4 hodiny...
Vaječná omeleta s fazuľou a klobásou
Šalotku opražíme na oleji, pridáme nakrájanú klobásu, opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky, scedenú...
Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...
Paprika plnená kozím a plesňovým syrom
Očistené papriky nakrájame na pásiky asi 2, 5 cm široké. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom....
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak....
Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...
Čerešňové brownies
Čokoládu rozpustíme spolu s maslom, pridáme cukor, vanilku, soľ. Postupne vmiešame vajcia...
Tortička s tvarohovým krémom a lesným ovocím
Vajcia s cukrom vyšľaháme na penu, zľahka vmiesime múku preosiatu s kypriacim práškom a olej...
Marhuľový koláč
Cukor zmiešame s vajcami a pridáme olej. Zľahka vmiešame múku, sódu a vanilkový cukor...
Grilovaný baklažán so syrom a Skordaliou
Umytý baklažán prekrojíme na polovicu. Na vnútornej časti urobíme zopár zárezov nožom. Baklažán namočíme do...
Grilovaná zelenina
Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky...
Pečené zemiačky s cottage cheese a kaviárom
Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme. Dáme piecť do pahreby alebo na gril. Upečené zemiaky vyberieme,...
Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, ...
Ostriež s miešanou zeleninou
Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán...
Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...
Jahodové guľôčky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame,...
Slivkový chlebíček
Maslo rozmiešame s cukrom. Pridáme nakrájané slivky a vajcia. Nakoniec vmiešame múku a prášok do...
Zapečené broskyne
Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do...
Hruškový čokoládový páj
Suroviny spolu zmiesime a necháme pol dňa odležať v chladničke. Rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, ...
Tamarindový losos
Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Filety dáme do plytkej misy, pridáme...
Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....
Kurací steak s korenistým banánom
Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej...
Vyprážané pampúšiky s medom a orechami
Do teplej vody rozdrobíme droždie a necháme ho napučať. Postupne zapracujeme múku. Pomer múky...
Komárňanské grilované karé
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, ...
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Grilované morčacie rolky so slivkami
Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme. Jednu stranu každého plátku tenko natrieme horčicou.
Baklažánový šalát
Baklažán nakrájame na 2 cm kocky. Strúčiky cesnaku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky...
Zelená misa s kozím syrom
Polníček a baby špenát zmiešame s trochou rozdrvených vlašských orechov, olivovým olejom a olejom z vlašských...
Arabský tanier
Morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme rímskym kmínom, pridáme tri roztlačené strúčiky...
Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...