Ragú z kuriatok

Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 31. marca 2011
Ragú z kuriatok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg čerstvé
1 ks
1 PL
500 ml
Žemľová knedľa:
500 g
3 ks
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu skaramelizujeme, pridáme očistené kuriatka, zaprášime mletou paprikou a zalejeme bielym vínom. Zredukujeme a pridáme smotanu. Povaríme, dochutíme a zahustíme.

  2. 2

    Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Žemľové kocky zalejeme vriacim mliekom, pridáme orestovanú cibuľu a necháme 15 minút postáť.

  3. 3

    Pridáme vajcia a formujeme malé knedličky, ktoré varíme asi 20 minút na miernom ohni v osolenej vode. Pred podávaním opečieme na masle.

Diskusia k receptu

mracik9
Tak toto si dneska pripravím,to bude dobrotka,vďaka za receptík
ziziak
kolko vina? redukcia do hustoty alebo az do vyparenia vina? nekompletny recept.lajk nepochopi.
radox1
hlavne ze to neznicil lepom-zatrepkou,ktora je na vareche taka oblubena.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia