Čokoládové cookies
Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
príprava
8-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu a vlašské orechy nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie spolu vymiesime na tuhú hmotu. Necháme v chlade chvíľu odstáť. Potom tvarujeme guľky s priemerom 3 cm a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
- 2
Guľky neukladáme na tesno, aby sa v rúre neroztiekli. Pečieme pri teplote 175 °C 8 – 10 min. Po upečení necháme vychladnúť.
- 3
Náš tip: Cookies je anglický názov pre drobné pečivo z krehkého cesta podávané hlavne k čaju. V Amerike sa tak nazýva aj drobné vianočné pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu