Čokoládové cookies

Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Čokoládové cookies
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

225 g
300 g
10 g
2 ks
250 g
55 g
250 g
60 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu a vlašské orechy nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie spolu vymiesime na tuhú hmotu. Necháme v chlade chvíľu odstáť. Potom tvarujeme guľky s priemerom 3 cm a ukladáme na plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Guľky neukladáme na tesno, aby sa v rúre neroztiekli. Pečieme pri teplote 175 °C 8 – 10 min. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. 3

    Náš tip: Cookies je anglický názov pre drobné pečivo z krehkého cesta podávané hlavne k čaju. V Amerike sa tak nazýva aj drobné vianočné pečivo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia