Falafel v pite so zeleninovým šalátom
Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 9. marca 2011
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 9. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Cícer cez noc namočíme, na druhý deň ho asi dve hodiny povaríme. Osušený cícer zomelieme s cibuľou, cesnakom, koriandrom a mletou paprikou v mlynčeku na mäso alebo v mixéri, ale nie na pyré, trošku hrubšia konzistencia vytvorí chrumkavejší falafel.
- 2
Zmes okoreníme rascou, soľou, čiernym korením. Pridáme prášok do pečiva a múku, dobre vymiešame a necháme v chladničke postáť aspoň hodinu. Pred vyprážaním rozpustíme sódu bikarbónu v dvoch PL vody a zamiešame do cesta.
- 3
Pomocou lyžice formujeme malé guľôčky falafelu. Na rozpálenom oleji falafel opražíme z oboch strán. Servírujeme v pite alebo arabskom chlebe so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
falafelu nepridavaju ;-).Vsetky ostatne ingrediencie v recepte
su OK.