Kačacie stehno na thajskej zelenine

Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
Kačacie stehno na thajskej zelenine
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg (husacie)
1 ks
1 ks
1 ks
400 g
8 ks väčšie
1 ks
1 konzerva
1 konzerva
4 ks, malé
4 PL

Postup

  1. 1

    Kačacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, vložíme na vymastený plech a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 180 stupňov a pečieme 35 – 45 minút.

  2. 2

    Papriku, cukinu a pór nakrájame na tenké pásiky, šampiňóny nakrájame na štvrtky, scedíme bambusové výhonky a klíčky a všetku zeleninu opečieme na panvici, pridáme sójovku, med, čili papričky a podľa potreby zahustíme solamylom.

  3. 3

    Upečené kačacie stehná naservírujeme s thajskou zeleninou a ozdobíme.

Diskusia k receptu

hufnagelpista
Prosim Vas, co je tam thajske? Myslite klicky, bambusové vyhonky
alebo chilli papriku? Spominane suroviny a ingrediencia mozu byt z lubovolnej azijskej krajiny. To je tak, ako keby ste urobili kacacie stehno na slovenskej zelenine a date tam kalerab, mrkvu, fazulu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha