Kačacie stehno na thajskej zelenine
Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, vložíme na vymastený plech a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 180 stupňov a pečieme 35 – 45 minút.
- 2
Papriku, cukinu a pór nakrájame na tenké pásiky, šampiňóny nakrájame na štvrtky, scedíme bambusové výhonky a klíčky a všetku zeleninu opečieme na panvici, pridáme sójovku, med, čili papričky a podľa potreby zahustíme solamylom.
- 3
Upečené kačacie stehná naservírujeme s thajskou zeleninou a ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alebo chilli papriku? Spominane suroviny a ingrediencia mozu byt z lubovolnej azijskej krajiny. To je tak, ako keby ste urobili kacacie stehno na slovenskej zelenine a date tam kalerab, mrkvu, fazulu.