Lievance

Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 25. marca 2011
Lievance
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

0,5 l
2 ks
100 g
50 g
300 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru, škorice, žĺtok a múky vymiešame hladké cestíčko (ako na palacinky, len trochu hustejšie). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cestíčka.

  2. 2

    Na panvičke na lievance opekáme 1 minútu z každej strany. Podávame s lekvárom a tvarohom.

  3. 3

    Náš tip: Do cestíčka môžeme nastrúhať jablko, lievance budú chutnejšie a vláčnejšie.

Diskusia k receptu

madlen57
lievance dokončené a chválim výbornééé, ďakujem za recept
renama
dnes máme na večeru lievance, sú fakt chutné, ďakujem za receptík :)
zymga
dneska mame na obed lievance,a su vazne super ale hlavne chutnucke.Super receptik :D
skaiqy
skveleee su.. ja som pridala aj polovicu prasku do peciva a dve male jablcka.. :)
antamauru
Tiez ich chvalim :) z davky mi vyslo asi 20 lievančekov , pouzila som aj spomenute jablčko a kedze som nemala tvaroch tak som zmiesala mascaropne s jahodovym lekvarom . Bloi užasne a makkučke :) tak zmizli ze som si ich nestihla ani nafotit :)
dogagador
vyskusam, aj ked mi tu tiez chyba kvasok, ale recept je recept, tak pojdem presne podla neho. na obrazku to vyzera uzasne
elro
Výborné aj zo sojoveho mlieka!
peter50
velmi chutne a rychla priprava 45min a je vsetko hotovo
kittanna
uplne skvele, nemala som sice vanilkovy cukor, tak som dala skoricovy a nastruhala som veru aj to jablcko, nenormalna mnamka, dakujem :)
mezi
Vazne 100g cukru? Na necelych 500g muky?. Tvrdi sa tu, ze je to 20 ks. Ak zjem styri, zjedol som 100:20=5g. 5gx4ks=20g cukru. Katastrofa! Do jablkoveho hneteneho kolaca davam menej cukru a urcite z neho nezjem patinu. Este stale Vam to pride ako fobry recept?. Zaroven by som sa necudoval, zevtieto lievance pri peceni rychlo horia.
kittanna
mezi, mne vyslo ovela viac ako 20ks, ale ja som to robila na panvici na dolky. sladsie boli, ale ked das kyslejsie jablcko, tak ta chut sa vyrovna, mne to vobec nevadilo :) a vobec pri peceni nehoreli ani sa nepripekali o panvicu
pietruskaa
mezi, ja som tie lievance robila, vobec nehoria a cukru si mozes dat podla chuti, ja som dala troska menej lebo som davala aj cucoriedky a su uzasne, dneska sa ich chystam robit znova
jankaca
súhlasím s @mezi ... strašne veľa cukru. Akurát som ich dorobila pre svoju ročnú dcéru, takže som ich robil úplne bez cukru a pridala som jabĺčko a super. Myslela som, že pre nás tam pridám trochu cukru, ale nedala som. Inak 50 g vanilkového cukru??? Veď ten jeden sáčok má 8 g. To tam niekto natrepe 100 g klasického cukru a ešte 6 sáčkov vanilkového? A potom že prečo je toľko ľudí obéznych a chorých
polismen
Nebíčko v pusinke, niečo výborné. Nechápem negatívne príspevky, ak sa vám to nepáči jednoducho nerobte to.
1x jzv




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia