Dusené krídla na paprikovej trikolóre
Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 14. marca 2011
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 14. marca 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Morčacie krídla umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme, vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody, zakryjeme a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
- 2
Pekáč odokryjeme a pečieme ďalších 10 minút. V hrnci roztopíme maslo, na ktorom opečieme papriku nakrájanú na tenké pásiky, zalejeme slepačím vývarom, pridáme smotanu na varenie a ochutíme soľou a korením.
- 3
Omáčku zahustíme svetlou zápražkou. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, ošúpeme, pretlačíme a opečieme s na jemno nakrájanou cibuľkou. Dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu