Dusené krídla na paprikovej trikolóre

Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 14. marca 2011
Dusené krídla na paprikovej trikolóre
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks
100 g
3 dl
4 dl
2 ks
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie krídla umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme, vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody, zakryjeme a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

  2. 2

    Pekáč odokryjeme a pečieme ďalších 10 minút. V hrnci roztopíme maslo, na ktorom opečieme papriku nakrájanú na tenké pásiky, zalejeme slepačím vývarom, pridáme smotanu na varenie a ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Omáčku zahustíme svetlou zápražkou. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, ošúpeme, pretlačíme a opečieme s na jemno nakrájanou cibuľkou. Dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Kedykoľvek vidím v obchode morčacie krídla (berte s rezervou), vždy ich kúpim. Je to vynikajúce mäso,milujem aj tú kožu, dá sa s tým všeličo robiť - aj dusič, aj variť a piecť... ako guláš, na studeno... výborné s lečom... na sto spôsobov.

Pridaj komentár k receptu: