Štajerské Bandnudeln s tekvicovou omáčkou

Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 27. marca 2011
Štajerské Bandnudeln s tekvicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 dl
250 ml
250 ml
 môžu byť aj Papardelle




Postup

  1. 1

    Cibuľu orestujeme do zlatista, zalejeme bielym vínom, zredukujeme (necháme varom zmenšiť objem), pridáme nakrájanú tekvicu a udusíme. V prípade potreby podlejeme počas dusenia vodou.

  2. 2

    Pridáme smotanu, mlieko, prevaríme a rozmixujeme. Ak treba, trochu zahustíme. Uvarené rezance prelejeme hotovou omáčkou, tekvicovým olejom a posypeme opraženými jadierkami.

Diskusia k receptu

zinnajdha
toto sa mi tiež páči. Mám tekvicu - pečiarku z vlastnej úrody, viem na čo ju použijem.
agora
to by aj mňa zaujímalo, lebo u nás v Tescu dostať často maslovú, ale na ňu je málo receptov (viac býva na hokaido), alebo je to to isté ..?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia