Hrachové lievance so slaninkou

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 20. marca 2011
Hrachové lievance so slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200  g uvarený rozmixovaný
2 ks
100 g
5 lyžíc
4 strúčiky
 Podľa hustoty doliať
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Slaninu orestujeme, vychladíme. Pridáme rozmixovaný hrach, vajíčka, múku, cesnak, soľ, korenie a majorán.

  2. 2

    Všetky ingrediencie spolu premiešame. Ak má cesto hustú konzistenciu, rozriedime ho mliekom.

  3. 3

    Pečieme lievance. Hotové lievance podávame k pečenému mäsu a môžeme ich posypať opečenou cibuľkou.

Diskusia k receptu

vcelka
Toto je veľmo fajn, jednoduché, lacné, zaujímavé a ešte to aj dobre vyzerá. Taká misa s lievancami vždy vyzerá dobre a dá sa všeličím ozdobiť.
janger
Je to robene z mrazeneho alebo suseneho hrachu? Velmi pekne a iste aj dobre!
iboja
no to je paráda ešte som takéto nejedla ale už budem
garanco
Recept vyzerá veľmi zaujímavo, určite vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia