Truflé

Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Truflé
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Čokoládový korpus:
3 ks
70 g
20 g
60 g
Plnka:
450 g
550 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov, do bielkov pridáme cukor a vyšľaháme do tuhého snehu, potom pridáme žĺtky a primiešame múku s kakaom. Dáme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút.

  2. 2

    Plnka: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme zovrieť smotanu a potom ich spojíme, nakoniec pridáme rum. Čokoládový korpus dáme do tortovej formy vystlanej alobalom.

  3. 3

    Korpus potrieme marmeládou a vylejeme čokoládovú zmes. Celé potrasieme, aby sa nevytvorili vzduchové bublinky a dáme stuhnúť. Nakoniec posypeme kakaom a cukrom.

  4. 4

    Náš tip: Čím viac kakaa čokoláda obsahuje, tým je tmavšia, čím viac kakaového masla obsahuje, tým je tučnejšia. Horká čokoláda obsahuje menej cukru. Kvalitná horká čokoláda by mala obsahovať najmenej 50 % kakaa.

Diskusia k receptu

miskah
mnaaaam, super torticka, som ju vyskusala a mala obrovsky uspech:-)
Nedala som ale rum a dala som Figaro cokoladu na varenie.
Dakujem za receptik:-)
nicol19
Neviem kde som urobila chybu,ale korpus bol maximalne tvrdy a ani po natreti kremom nezmakkol.. Ak este niekedy nahodou budem mat chut robit tento zakusok , tak urobim obycajne piskotove cesto,lebo momentalne to je zakusok,ktory mozem akurat tak zadarmo davat.
tonka13
Korpus je jeden z najlepších, aký som kedy robila a využívám ho hlavne na torty. Dakujem!
PS: Korpus strvrdne, ked sa rychlo vsetko vymiesa. Niekedy pomaly dalej zajdes ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia