Truflé
			   Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
		   
		   šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov, do bielkov pridáme cukor a vyšľaháme do tuhého snehu, potom pridáme žĺtky a primiešame múku s kakaom. Dáme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút.
- 2
 Plnka: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme zovrieť smotanu a potom ich spojíme, nakoniec pridáme rum. Čokoládový korpus dáme do tortovej formy vystlanej alobalom.
- 3
 Korpus potrieme marmeládou a vylejeme čokoládovú zmes. Celé potrasieme, aby sa nevytvorili vzduchové bublinky a dáme stuhnúť. Nakoniec posypeme kakaom a cukrom.
- 4
 Náš tip: Čím viac kakaa čokoláda obsahuje, tým je tmavšia, čím viac kakaového masla obsahuje, tým je tučnejšia. Horká čokoláda obsahuje menej cukru. Kvalitná horká čokoláda by mala obsahovať najmenej 50 % kakaa.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Nedala som ale rum a dala som Figaro cokoladu na varenie.
Dakujem za receptik:-)
PS: Korpus strvrdne, ked sa rychlo vsetko vymiesa. Niekedy pomaly dalej zajdes ;)