Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 20. marca 2011
Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g biela malá
250 g uvarených v šupke
2 k, ošúpané
2 ks
50 g
4 PL
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Uvarenú fazuľu zmiešame so zemiakmi, ktoré sme si nakrájali na kocky. Nastrúhame jablká, kyslú uhorku, syr; cibuľu nasekáme najemno, dochutíme citrónovou šťavou a kyslou smotanou.

  2. 2

    Papriku narežeme na lodičky, pokvapkáme olejom a opečieme na grile alebo v rúre.

  3. 3

    Po zmäknutí naplníme fazuľovou zmesou. Podávame s bielym chlebom alebo bagetou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia