Malinové tiramisu

Lenka Matulová
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Malinové tiramisu
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

750 g
250 g
125 g
150 g
0,05 l
100 g, čerstvé
300 g, mrazené




Postup

  1. 1

    Šľahačku s cukrom vymiešame do tuhej hmoty a pomaly primiešavame do mascarpone. Pripravíme si tekutý sirup z malinového džemu, trochu prevarenej vody a Amaretto, v ktorom namáčame piškóty. Namočené piškóty uložíme na dno okrúhlej formičky alebo pohára s priemerom asi 10 cm.

  2. 2

    Na piškóty vrstvíme mascarpone hmotu asi 2,5 cm, navrch uložíme tri čerstvé maliny a postup opakujeme: opäť poukladáme piškóty, mascarpone a čerstvé maliny. Vrstvy si určíte podľa vlastnej formy - mali by však byť minimálne dve vrstvy mascarpone.

  3. 3

    Takto upravený pohár či formu vložíme do chladu aspoň na 3 hodiny. Pred podávaním hotový koláčik polejeme zohriatymi mrazenými malinami, počas sezóny možno použiť čerstvé malinové pyré.

  4. 4

    Náš tip: Doslova preložený názov tiramisu znamená „vytiahni ma hore“ - keď si na tomto dezerte pochutnávame, máme skutočne pocit, že sme v nebi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia