Malinové tiramisu
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Postup
-
1
Šľahačku s cukrom vymiešame do tuhej hmoty a pomaly primiešavame do mascarpone. Pripravíme si tekutý sirup z malinového džemu, trochu prevarenej vody a Amaretto, v ktorom namáčame piškóty. Namočené piškóty uložíme na dno okrúhlej formičky alebo pohára s priemerom asi 10 cm.
- 2
Na piškóty vrstvíme mascarpone hmotu asi 2,5 cm, navrch uložíme tri čerstvé maliny a postup opakujeme: opäť poukladáme piškóty, mascarpone a čerstvé maliny. Vrstvy si určíte podľa vlastnej formy - mali by však byť minimálne dve vrstvy mascarpone.
- 3
Takto upravený pohár či formu vložíme do chladu aspoň na 3 hodiny. Pred podávaním hotový koláčik polejeme zohriatymi mrazenými malinami, počas sezóny možno použiť čerstvé malinové pyré.
- 4
Náš tip: Doslova preložený názov tiramisu znamená „vytiahni ma hore“ - keď si na tomto dezerte pochutnávame, máme skutočne pocit, že sme v nebi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu