Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou

Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 27. marca 2011
Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g múčne
2 ks
50 g
100 g
100 g
150 g
500 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi 15 minút.

  2. 2

    Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky, ktoré dáme do mrazničky zamrznúť, aby sa lepšie točili so zemiakovým cestom.

  3. 3

    Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme. Podávame s rascovou výpekovou omáčkou, guľky posypeme nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

valeri
určite výborné, idem na kontrolu cholesterolu v apríli, ale potom si ich určite uvarím :-))
hortenzia51
..takéto knedličky plním z udeným mäskom,kto nemá škvarky tak nech použije udené-trebars aj salamu na kocky nakrájanu..kyslú kapustu a ešte aj navrch posýpem cibuľu popráženu do ružová ...
hubata
hmmm...... a k tomu jednu orosenú dvanástku .....
bojar
robíme keď su škvarky, ale bez masa a škvarky zomelieme, alebo plníme zomletým masom
vierik
Poznám výborné a s tymi oškvarkami sú najlepšie a cibuľkou, óch len ten cholesterol ...
ernest
Cholestrol ..... ten treba spáliť inými činnosťami ktoré spalujú tuky raketovým tempom veď viete na čo myslím (nie je to beh) :)))))))KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia