Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 27. marca 2011
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 27. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi 15 minút.
- 2
Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky, ktoré dáme do mrazničky zamrznúť, aby sa lepšie točili so zemiakovým cestom.
- 3
Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme. Podávame s rascovou výpekovou omáčkou, guľky posypeme nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu