Cisársky trhanec - Kaiserschmarrn fotorecept

Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 28. marca 2011
Cisársky trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
350 g
500 ml
100 g
50 g
30 g
5 cl
150 g, mrazené
2 dl




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich sneh. Žĺtky spojíme s mliekom a múkou a do zmesi zľahka vmiešavame sneh. Roztopíme cukor, pridáme maslo a vylejeme hmotu, na miernom plameni opekáme 2–3 minúty.

  2. 2

    Pridáme hrozienka marinované v rume, rozdelíme cesto na „trhance“ a obrátime. Opiekáme ďalšie 3–4 minúty. Hotové posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Slivkové ragú: na skaramelizovaný cukor nalejeme červené víno, zredukujeme (necháme odpariť, kým nezhustne), pridáme zmrazené slivky a odstavíme.

Diskusia k receptu

remcula
Hmm, to nemá chybu a nezdá se mi to ani složité a i ingredience dostupné.
hubata
a nie je to šmór pána Malíka? Teda taký rakúskejší... Veď kuchyne sa nám podobajú.
boris111
Nie je to šmór pána Malíka. Pán Malík bol ešte na hruškách, keď sa v Rakusku už robil Kaiserschmarrn :-))
gourmand
boris, trefa do čierneho. toto je jedno z našich národných jedál, keďže sme boli súčasťou rakúska-uhorska, predchodcu EÚ.
zifi
Boris nerozumiem, kde v bode 3 zoberieme cukor na karamel, ked ho pouzijeme do masla a cesta, ktore budeme spolu opekat na osladenom masle v bode 1
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
mňááám kaiserschmarrn je fajnovečka. ja ho poznám z Talianskych Álp. Vyskúšame niekedy s cwečkami ;) Dobrý nápad.
andys
Takto ho robím, podľa tohto receptu. Mám ho uložený v KK, to slivkové ragú nemá konkurenciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia