Cisársky trhanec - Kaiserschmarrn fotorecept
Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 28. marca 2011
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 28. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich sneh. Žĺtky spojíme s mliekom a múkou a do zmesi zľahka vmiešavame sneh. Roztopíme cukor, pridáme maslo a vylejeme hmotu, na miernom plameni opekáme 2–3 minúty.
- 2
Pridáme hrozienka marinované v rume, rozdelíme cesto na „trhance“ a obrátime. Opiekáme ďalšie 3–4 minúty. Hotové posypeme práškovým cukrom.
- 3
Slivkové ragú: na skaramelizovaný cukor nalejeme červené víno, zredukujeme (necháme odpariť, kým nezhustne), pridáme zmrazené slivky a odstavíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu