Kokosová torta
šéfcukrárka kaviarne Cremeria Milano v bratislavskom River Parku, 11. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Korpus: | |
8 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
220 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
600 g |
|
120 g |
|
20 cl |
|
Povrch torty: | |
1 ks, čerstvý |
|
nesolné drvené |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Potom pomaly zašľaháme vajcia a nakoniec pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a kokos. Do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 °C dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po vychladnutí.
- 2
Plnka: Do vyšľahanej šľahačky pridáme cukor a kokosový sirup. Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti a naplníme kokosovým krémom. Trocha krému necháme nakoniec a celú tortu ním potrieme. Čerstvý očistený kokos si nastrúhame na jemnom strúhadle a boky aj vrch torty ním obsypeme. Vrch torty nakoniec posypeme pistáciami po okrajoch. Pistácie môžeme nahradiť čerešňami či iným ovocím.
- 3
Náš tip: Začerstva mleté alebo strúhané kokosové jadro orecha je vynikajúcou surovinou v cukrárstve. V Indii sa odporúča pre zabránenie žalúdočným problémom konzumovať aspoň raz týždenne šťavu zo zeleného kokosu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu