Carpaccio z Tafelspitzu

Andrej Bruna
šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP catering, 27. marca 2011
Carpaccio z Tafelspitzu
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300  g (zeler, mrkva, pór)
 (bobkový list, nové korenie, čierne korenie)
Pažítková omáčka:
200 g
1 ks, uvarené natvrdo
50 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame na tenké plátky, ktoré polejeme pažítkovou omáčkou.

  2. 2

    Omáčka: uvarené vajce rozmixujeme s kyslou smotanou, pridáme trochu octu a soli. Nakoniec zľahka vmiešame pokrájanú čerstvú pažítku. Hotové carpaccio ozdobíme prúžkami koreňovej zeleniny, ktorú vyberieme po hodine varenia vo vývare.

Diskusia k receptu

vcelka
Toto je veľmi zaujímavé. Nevravím, že to budem robiť, skôr si to niekde objednám.
valeri
ukladám :-)), výborný recdept a určite vyskúšam, nezdá sa mi zložitý, ale určite veľmi chutný.
agora
zaujímavé, hlavne tá omáčka,tú vyskúšam, som zvedavá, či to varené vajíčko ju dostatočne zahustí....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia