Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou
Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.
Dobré pocheraje
Moja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje....
Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...
Pestrofarebné veľkonočné medovníčky
Sladké maľované vajíčka, zajačiky, motýle budú krásnou ozdobou vášho sviatočného stola.
Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta
Kysnuté pečivo v tvare roztomilých zajačikov vám rozveselí každé ráno počas sviatkov.
Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do...
Prekladaný trhací koláč s marcipánom
Tento marcipánový kysnutý koláč sa nekrája, každý kúsok lahodnej dobroty sa pohodlne odlomí.
Veľkonočný mazanec z kvásku
Vynikajúci veľkonočný mazanec sa dá pripraviť aj z kvásku. Je voňavý, mäkučký a veľmi chutný....
Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.
Jemné kysnuté cesto
Do misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku a do nej rozdrobíme droždie. Zasypeme ho...
Farebný šalát s pečenou zeleninou
Ak by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou či pohánku,...
Grilované morčacie karbonátky na špajdli
Úžasne lahodné mäso so skvelým uhorkovým dipom.
Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, ...
Kakaová torta s parížskou šľahačkou
Ak ste zamilovaní do čokolády, vyskúšajte našu tortu plnú tejto božskej suroviny.
Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
Londýnske rezy podľa Kamily Magálovej
V redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne....
Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My...
Pikantné tekvicové jadierka
Delikátne pečené tekvicové semienka, ktoré nebudete vedieť prestať chrumkať.
Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.
Krokety z batatového pyré
Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie....