Veľkonočný zajac
Veľkonočný zajac

Veľkonočný smotanový zajac

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 27. marca 2024
Veľkonočný smotanový zajac
Foto: Jana Štrbková

Skúste si tento rok na Veľkú noc upiecť namiesto baránka zajačika.

1 ks
porcia
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

60 g
125 g
1 bal.
3 ks veľké
250 g
2 ČL
250 ml (33 %)
100 g
Na vymastenie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 175 °C, formu na zajačika vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Hrozienka sparíme a namočíme do rumu alebo portského vína.

  2. 2

    V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom postupne po jednom zašľahávame vajcia. Do vyšľahanej hmoty po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme smotanu, scedené hrozienka a premiešame.

  3. 3

    Cesto vylejeme do formy, malo by siahať asi centimeter pod jej okraj.

  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút dozlatista. Zajačika vyberieme z rúry, zabalíme na chvíľu do vlhkej utierky, potom opatrne vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť.

Diskusia k receptu