Veľkonočný smotanový zajac
foodblog Medové motúzy, 27. marca 2024

Foto: Jana Štrbková
Skúste si tento rok na Veľkú noc upiecť namiesto baránka zajačika.
porcia
príprava
na 175 °C
Suroviny
60 g |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
3 ks veľké |
|
250 g |
|
2 ČL |
|
250 ml (33 %) |
|
100 g |
|
|
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 175 °C, formu na zajačika vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Hrozienka sparíme a namočíme do rumu alebo portského vína.
- 2
V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom postupne po jednom zašľahávame vajcia. Do vyšľahanej hmoty po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme smotanu, scedené hrozienka a premiešame.
- 3
Cesto vylejeme do formy, malo by siahať asi centimeter pod jej okraj.
- 4
Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút dozlatista. Zajačika vyberieme z rúry, zabalíme na chvíľu do vlhkej utierky, potom opatrne vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť.
Tiež veľkonočný zajac:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu