Šľahaná feta s pečenou červenou repou a chlebovými plackami
Instagram: luckaa_luci, 5. marca 2024
Foto: SKPR STRATEGIES
porcie
príprava
Suroviny
Šľahaná feta: | |
200 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
|
|
Pečená repa: | |
500 g (vákuovaná) |
|
3-6 strúčikov |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Chlebové placky: | |
220 g |
|
200 g neochutený |
|
1 ČL |
|
1,5 ČL |
|
Na dokončenie: | |
|
|
čerstvá |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Šľahaná feta: Na krém ponorným mixérom spolu rozmixujeme fetu a kokosovú smotanu. Krém dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
- 2
Pečená repa: Repu zlejeme z nálevu. Pokrájame ju na menšie kocky a v miske ju zmiešame spolu s celým cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom. Dáme ju piecť do rúry na 200 stupňov na cca 35 minút.
- 3
Chlebové placky: Všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme tuhšie cesto. Necháme odstáť pár minút a potom za pomoci múky vytvarujeme menšie tenké placky, ktoré nasucho opečieme na panvici z obidvoch strán.
- 4
Po dopečení môžeme poliať roztopeným maslom alebo olivovým olejom a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 5
Šľahanú fetu podávame s upečenou červenou repou, chlebovými plackami, plátkami pomaranča, rukolou, nasekanými orechmi, vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež feta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu