Slané koláče
Slané koláče

Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom

Jarmila Horváthová
, 6. marca 2024
Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom
Foto: Shutterstock

Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. (chladené rolované)
1 ks
2 ks (veľká)
1 bal. (alebo encián)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozprestrieme, vykrojíme kolieska s priemerom asi 10–15 cm a stredy koliesok troška postláčame, aby po obvode vznikol vyvýšený okraj. Uložíme na plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  3. 3

    Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Paradajky umyjeme, nakrájame na plátky, takisto camembert. Osolíme, okoreníme.

  4. 4

    Lístkové kolieska posypeme cibuľou, na ňu dáme plátky camembertu a paradajok. Posypeme bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom.

  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút dozlatista. Upečené ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia