Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom
Jarmila Horváthová
, 6. marca 2024
, 6. marca 2024
Foto: Shutterstock
Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozprestrieme, vykrojíme kolieska s priemerom asi 10–15 cm a stredy koliesok troška postláčame, aby po obvode vznikol vyvýšený okraj. Uložíme na plech s papierom na pečenie.
- 2
Rúru predhrejeme na 200 °C.
- 3
Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Paradajky umyjeme, nakrájame na plátky, takisto camembert. Osolíme, okoreníme.
- 4
Lístkové kolieska posypeme cibuľou, na ňu dáme plátky camembertu a paradajok. Posypeme bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút dozlatista. Upečené ihneď podávame.
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu