Oriešková nátierka
Oriešková nátierka

Čokoládovo–oriešková nátierka (domáca Nutella)

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 19. apríla 2024
Čokoládovo–oriešková nátierka (domáca Nutella)
Foto: Shutterstock

Sladké nátierky sú úžasná vec. Ako obohatenie raňajok, rýchla večera, ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.

40 minút
príprava

Suroviny

100 g (kvalitná)
1 ČL (alebo 1 ČL vanilkovej arómy)
150 g
1 PL
150 g
2 PL (alebo kokosový)




Postup

  1. 1

    Najprv krátko opražíme celé lieskové oriešky na panvici bez tuku, kým nie sú voňavé. Vyšúchame ich v utierke, aby sme ich zbavili čo najviac šupiek.

  2. 2

    Čokoládu nalámeme do misky, ktorú postavíme nad hrniec s vodou. Miska, v ktorej ju roztápame, by nemala prísť do kontaktu s vodou. Rozpustenú čokoládu odložíme bokom a udržiavame ju v teple.

  3. 3

    Celé lieskové oriešky vložíme do výkonného mixéra a po častiach ich mixujeme, kým nezískame hladkú orechovú kašu – môže to trvať 10–15 minút, podľa výkonnosti mixéra. Ak sa začne zahrievať, chvíľu počkáme.

  4. 4

    K orieškom primiešame práškový cukor, kakao, vanilkovú pastu a olej.

  5. 5

    Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu a opäť dobre premixujeme, kým zmes nebude hladká.

  6. 6

    Dáme do čistého pohára, uzatvoríme skrutkovacím uzáverom a skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia