Čokoládovo–oriešková nátierka (domáca Nutella)
príloha Varecha, 19. apríla 2024
Foto: Shutterstock
Sladké nátierky sú úžasná vec. Ako obohatenie raňajok, rýchla večera, ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.
príprava
Postup
-
1
Najprv krátko opražíme celé lieskové oriešky na panvici bez tuku, kým nie sú voňavé. Vyšúchame ich v utierke, aby sme ich zbavili čo najviac šupiek.
- 2
Čokoládu nalámeme do misky, ktorú postavíme nad hrniec s vodou. Miska, v ktorej ju roztápame, by nemala prísť do kontaktu s vodou. Rozpustenú čokoládu odložíme bokom a udržiavame ju v teple.
- 3
Celé lieskové oriešky vložíme do výkonného mixéra a po častiach ich mixujeme, kým nezískame hladkú orechovú kašu – môže to trvať 10–15 minút, podľa výkonnosti mixéra. Ak sa začne zahrievať, chvíľu počkáme.
- 4
K orieškom primiešame práškový cukor, kakao, vanilkovú pastu a olej.
- 5
Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu a opäť dobre premixujeme, kým zmes nebude hladká.
- 6
Dáme do čistého pohára, uzatvoríme skrutkovacím uzáverom a skladujeme v chladničke.
Tiež nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu