Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 29. marca 2024
mesačník Varecha, 29. marca 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Neodolateľné mafinky najmä pre milovníkov šľahačky.
12 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrom a so štipkou soli dopenista. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku spojíme s práškom do pečiva, prisypeme k maslovej zmesi a spolu vyšľaháme na cesto.
- 2
Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a rozdelíme do nich pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť.
- 3
Studenú smotanu vyšľaháme dotuha, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame po obvode mafinov, aby sme vytvorili efekt hniezda. Do stredu poukladáme farebné veľkonočné vajíčka.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu