Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 29. marca 2024
Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Neodolateľné mafinky najmä pre milovníkov šľahačky.

12 ks
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
150 g
 štipka
3 ks
200 g
2 ČL
Zdobenie:
200 ml (40 %)




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrom a so štipkou soli dopenista. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku spojíme s práškom do pečiva, prisypeme k maslovej zmesi a spolu vyšľaháme na cesto.

  2. 2

    Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a rozdelíme do nich pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť.

  3. 3

    Studenú smotanu vyšľaháme dotuha, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame po obvode mafinov, aby sme vytvorili efekt hniezda. Do stredu poukladáme farebné veľkonočné vajíčka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia