Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka

Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 3. marca 2024
Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Foto: Jana Štrbková

Mäso v mäse, to sa bude mnohým páčiť...

6
porcií
30 (+ odležanie) minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 kg
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
6 strúčikov
1 PL




Postup

  1. 1

    Klobásovú zmes si pripravíme deň vopred. Pomelieme na kúsky nakrájaný bravčový bôčik, pridáme soľ, mleté čierne korenie, sladkú aj pálivú papriku, rascu a pretlačené strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, zmes prikryjeme potravinovou fóliou a na noc odložíme do chladničky.

  2. 2

    Do panenky urobíme ostrým nožom otvor po celej dĺžke a naplníme ju klobásovou zmesou. Konce oboch strán spojíme špáradlom, aby nevytekala šťava.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme polovicu masti a sprudka na nej panenky opražíme z každej strany.

  4. 4

    Vložíme do masťou vymasteného pekáča, posypeme červenou paprikou a mletým čiernym korením, podlejeme výpekom z panvice. Môžeme pridať aj trochu vody.

  5. 5

    Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi hodinu, potom pekáč odokryjeme a dopekáme ešte 30 minút dozlatista.

Diskusia k receptu

kucharka
Ukážkový nedeľný obed :-)
Nechala by som sa veru pozvať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia