Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
foodblog Medové motúzy, 3. marca 2024
Foto: Jana Štrbková
Mäso v mäse, to sa bude mnohým páčiť...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Klobásovú zmes si pripravíme deň vopred. Pomelieme na kúsky nakrájaný bravčový bôčik, pridáme soľ, mleté čierne korenie, sladkú aj pálivú papriku, rascu a pretlačené strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, zmes prikryjeme potravinovou fóliou a na noc odložíme do chladničky.
- 2
Do panenky urobíme ostrým nožom otvor po celej dĺžke a naplníme ju klobásovou zmesou. Konce oboch strán spojíme špáradlom, aby nevytekala šťava.
- 3
Na panvici zohrejeme polovicu masti a sprudka na nej panenky opražíme z každej strany.
- 4
Vložíme do masťou vymasteného pekáča, posypeme červenou paprikou a mletým čiernym korením, podlejeme výpekom z panvice. Môžeme pridať aj trochu vody.
- 5
Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi hodinu, potom pekáč odokryjeme a dopekáme ešte 30 minút dozlatista.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nechala by som sa veru pozvať.